Járványügyi szabályok az Alapfokú Művészeti Iskolában

Járványügyi szabályok 2020. 09.14-től visszavonásig

Az iskola épületébe, kertjébe felnőtt személy semmilyen indokkal, még maszkban sem  léphet be. A szülők gyermekeiket az iskola kertjének kapujáig kísérhetik és itt is várhatják meg őket.

A Művészeti Iskolába járó tanulók az iskolát a parkoló felőli bejáraton közelíthetik meg és a számukra kijelölt oldalsó üvegajtón át léphetnek be az épületbe. A lépcsőn feljőve az ide készített kézfertőtlenítőt kötelező használniuk. Az órákra való várakozás közben kötelező maszkot viselni! A maszkot hangszeres órán nem kötelező felvenni, de amennyiben a gyerek szeretné, természetesen hordhatja. Az óráinkon kötelező a védőtávolság betartása növendéknek és pedagógusnak egyaránt.

Az órákat csak egészséges, tünetmentes gyerek látogathatja. Ennek felmérése a szülő felelőssége.

Amennyiben a gyereknek koronavírusra utaló tünetei vannak, lázat mérünk és őt az aulában lévő, használaton kívüli termünkben elkülönítjük és azonnal értesítjük a szülőt. A szülőnek kötelessége jönni gyermekéért és elvinni őt az épületből. Amennyiben a szülő nem tud érte jönni, értesítjük a gyermekorvost és az iskola fenntartóját és a továbbiakban az ő utasításuk alapján járunk el.

Betegség után a tanuló csak orvosi igazolással térhet vissza az iskolába. Ennek hiányában nem vehet részt az órákon. Az eredeti igazolást bemutatás után fénymásoljuk és ezt iktatjuk, így a gyermekorvostól nem szükséges két eredeti igazolást kérni!

A Kőrösi iskola épületében minden közösségi térben kötelező a maszk használata, tehát a mosdók, énekterem, rajzterem megközelítésekor is! A távolságtartás mindig, minden helyzetben kötelező!

Október 1-jétől minden tanulónál belépés után lázat mérünk. A 37,5 feletti testhőmérséklet esetén a fentiek szerint járunk el.

Az iskola dolgozóinál minden nap belépéskor lázat mérünk. Csak tünetmentes, egészséges dolgozó veheti fel a munkát. Amennyiben felmerül a gyanú, hogy kapcsolatba kerülhetett fertőzött személlyel, ezt a tényt azonnal köteles jelenteni az iskola vezetőjének.

Minden gyerekekkel, óráinkkal, oktatásunkkal kapcsolatos kérdésben kérjük, hívjanak minket telefonon a 23/354 – 568-as, vagy a 30/391 56 11-es telefonszámon.

Fenti szabályok betartása az iskola minden tanulójára, dolgozójára, a tanulók szüleire és minden iskolába érkező vendégre nézve kötelező!

                                                                                Adorjánné Visontai Katalin

                                                                                              intézményvezető

Százhalombatta, 2020. szeptember 14.